There was an error in this gadget

like page..

Followers

love


Sunday, 31 March 2013

My Little Lufi and Lumi..






Assalamualaikum semua
pepagi buta nie mars tak mengantok lagi sebab melayan
baby 2 ekor nie..Lumi and Lufi hadiah from my future husband (Insyaallah )
mars akan jaga baik2 mula2 takot jugak sebab kuku dia tajam 
masuk ari nie baru 3 hari dorang ngan mars
banyak jugak mars buat research tentang penjagaan baby turtle nie termasuk pasal 
makanan..tadi mars suap pallet pakai tangan kasar betol dorang ngap
takot ase hahaha..so Insyaallah besok mama akan carikan kayu or batu untuk kamu berdua...kesian plak asyik berendam je tapi bila letak bekas kecik tadi kamu tak nak naik plak..kena selalu kena cahaya matahari adalah slah satu tips untuk kekal sihat
one more thing mama akan ajar bagi kamu berdua makan ikan plak..protein kan cepat
besar sikit..hehe...mars letak bawah lampu meja je nak bagi panas
Insyaallah kalau mama ade duit lebih nanti mama carik la akuarium besar sikit untuk kamu berdua kesian duduk dalam akuarium ikan kecik pulak..so sekarang dorang mars just letak dalam bekas tupperware yang luas sikit la..
pasal jantan or betina belum sure sebab kecik lagi
cengkerang pon lembut lagi hehe...suka tengok dia berjalan sana sini..

ok la nanti kalau ada masa kita cerita lagi
korang apa lagi jom la try bela turtle seronok sangat
mars suka kucing tapi hakikatnya TAKOT KUCING DARI KECIK..!

No comments:

Post a Comment